Mödravårdscentralen blir kvar i Hallstavik

Igår kom det glädjande beskedet att Mödravårdscentralen kommer att fortsätta vara öppen i Hallstavik. Tidigare har Tiohundra meddelat att den ska stängas vid årsskiftet. Reaktionen i Hallstavik vid nyheten om stängning blev då en blandning av upprördhet och uppgivenhet. Upprördhet över att en viktig social service skulle stängas. Uppgivenhet över att vi i de norra delarna av kommunen ännu en gång åsidosätts.

Vi i Hallstaviksnätverket startade då en namninsamling för att Mödravårdscentralen skulle fortsätta att vara öppen i Hallstavik. Vi placerade ut namnlistor på ett 20-tal platser i Hallstavik. Och vilket gensvar! Vi fick åka runt och samla in och lägga ut nya listor hela tiden eftersom de blev fulltecknade nästan på en gång. Folk skrev på baksidan, på tvärsen och där det fick plats. 3 177 st namnunderskrifter blev det. I en ort med 4 500 invånare är det fantastiskt! Stort tack till dig som skrivit på, du har gjort skillnad.

Nu blir det inte samma service som förut, öppettiderna minskas från fyra dagar i veckan till två. Det är vi så klart inte nöjda med men för tillfället får vi glädjas åt att den kommer att fortsätta vara öppen och tillgänglig för alla gravida, ungdomar och kvinnor som behöver den. Öppettider går att utöka.

http://norrteljetidning.se/nyheter/hallstavik/1.2295266-mvc-i-hallstavik-blir-kvar

http://www.tiohundra.se/1/Globala/nyheter/Vardbolaget/Barnmorskemottagningen-i-Hallstavik-blir-kvar/

 

 

Social tagging:

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: