Tema Ung i Hallstavik på nätverksmöte

IvarNätverksmöte-webb

Ivar Forstadius berättar om ungdomskonferensen Fryshusandan på vårt möte för medlemmar och andra intresserade igår kväll. Fryshusandan är en aktivitet som pågår under ca ett halvår med en nulägesanalys bestående av ett digert intervju- och filmmaterial, en tvådagarskonferens med både ungdomar och vuxna blandade och sedan uppföljning. Allt med stöd och ledning av Fryshuset. Syftet är att lyfta ungdomars situation i Hallstavik och Norrtälje kommun, att lyssna på hur de ser på framtiden, att få ungdomar och vuxna att mötas och diskutera dagens problem och lösningar, vad kan vi göra för att utveckla Hallstavik så att ungdomar trivs här och vill bo kvar?

Ivar menar att det är viktigt att vi börjar samarbeta mer över sektorsgränser, näringslivet, kommunala sektorn och ideella  krafter behöver mötas och samarbeta mer. Då kan vi göra storverk! Vi är alldeles för bra på att hålla oss inom våra gränser.

Vi i Hallstaviksnätverket vill att Fryshusandan genomförs här i Hallstavik. Vi tror att den skulle skapa en nystart och en möjlighet att hitta nya samarbeten. Vi vill göra detta för ungdomarnas, för vuxnas och allas vår framtid. På kort och lång sikt. Det här kommer att bli en kul, lärorik, jobbig och nyttig aktivitet som kan ge oss massor av inspiration och tankeställare.

Social tagging: > >

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: